Bezoeken van families.
Door: Romy
Blijf op de hoogte en volg Romy
01 Augustus 2007 | Guatemala, Antigua
Vervolgens hebben we een heel stuk omhoog gelopen onder begeleiding van de moeder, Dora, van het gezin waar we zaterdag waren om spullen te brengen. Wij hebben haar gevraagd ons naar de armste gezinnen te brengen. Ze vertelde ons dat dit de eerste keer is dat vrijwilligsters naar haar toe zijn gekomen om hulp te bieden. En dat niet veel mensen hoger de bergen in gaan.
Wat we vandaag hebben gezien was behoorlijk schokkend.
Een gezin dat met 5 mensen in een bed slaapt, waaronder een baby. Hiervoor willen we een extra bed aanschaffen.
Vervolgens een gezin waarvan de vader een ernstig ongeluk heeft gehad en niet meer al het werk kan doen en een zoontje dat is gevallen en niet meer goed kan zien en verminkt is. Het schijnt voor hem zo erg te zijn dat hij niet meer naar buiten wilt. Ook dat wij er waren verstopte hij zich onder dekens. De moeder van het gezin werkt hard, maar heeft geen geld om naar een specialist te gaan. Wij willen eenmaal een specialist betalen (15 euro) om te zien wat eventuele mogelijkheden zijn voor het gezicht van de jongen. Het zou verschrikkelijk zijn als hij op deze manier door het leven moet. En als wij hem de kans kunnen geven op beter zicht wil ik daar alles aan doen!
Ook hebben we een heel oud vrouwtje bezocht dat erg afgelegen woont. Zij maakt sieraden om die te verkopen. Helaas heeft zij niet genoeg materialen om kettingen te maken. Dus ook hier willen wij wat van aanschaffen zodat ze door kan blijven gaan met haar werk en zo haar centjes bij elkaar kan verdienen. Zelf slaapt ze op een houten plank met een heel dun matrasje. En met die leeftijd is een beter bed wel erg fijn voor je rug!
Het laatste bezoek was aan een moeder met vier kinderen. Zij heeft al heel lang een plek bij haar oksel waarvan ze niet weet wat het is. En haar dochter heeft medicijnen nodig voor de longen.
Ik vind het wel bijzonder de de gezinnen die ik vandaag heb bezocht ook alleen vragen wat voor hun het allerbelangrijkste is. Meestal een matras. Ik had eigenlijk wel verwacht dat ze van het bezoek gebruik zouden maken en met een hele lijst zouden komen. Gelukkig is dit niet zo.
Ik ben blij dat ik de mensen met het meest belangrijke kan steunen.
Het is een hele ervaring om deze arme gezinnen te bezoeken en er is nog zoveel hulp nodig. Er zijn veel gezinnen in San Antonio die we nog willen bezoeken.
Daarom zijn ook alle donaties nog van harte welkom. Want met een klein bedrag kunnen wij hier echt heel erg veel!!
32.70.34.610
Vrijdag gaan wij alle spullen naar San Antonio brengen.
Liefs, Romy
(Bekijk ook de video's op deze weblog voor een beter beeld van alle bezoekjes)
01 Augustus 2007 - 05:50
Sanne:
Heey mop!
Wat goed van jullie dat dat dak er nu op zit!
En wat erg die verhalen van die arme mensen boven op de berg..
Ik hoop dat jullie meer voor hun kunnen doen en voor dat jongetje!!
Succes verder
Kuss -
01 Augustus 2007 - 07:56
Ed En Ina:
IIk heb de video bekeken waar jullie de dakplaten platsen. ik kan zien dat je grilt van de spinnen.
Maar je doet het toch maar!
'groot groetnis" en veel respect voor wat jullie daar doen
Ed en Ina -
01 Augustus 2007 - 14:02
William Frost:
Lieve Romy:
geweldig dat je zo echt kunt helpen, en
je vertelt je verhalen erg goed. Jammer
dat ik je niet kan helpen, anders had ik dat graag gedaan.
Veel liefs!
Wim -
01 Augustus 2007 - 17:19
Daisy:
Lieve Zus,
Zo te horen gaat alles goed daar met je.
Wat goed dat jullie een nieuw dak erop hebben gezet zeg! Daar zullen ze vast erg blij mee zijn.
Succes verder met het helpen van de andere arme mensen daar.
Ik zal aan je denken!
Liefs, Daisy
02 Augustus 2007 - 12:26
Jesse:
He lieverd!
Ziet er allemaal erg goed uit wat jullie doen. Wel ontzettend balen dat die speeltuin waarschijnlijk niet door gaat. Maar hou vol! Wie weet krijgen jullie het nog voor elkaar.
Dikke kus
Jesse -
03 Augustus 2007 - 10:33
Eduardo:
Hallo schatten jullie doen goed werk ik hoop dat jullie dat kunnen blijven doen.
heel veel succes met jullie verdere werk.
zie jullie bijna weer hier toch nog even niet
03 Augustus 2007 - 17:57
Martine:
Heey! Wat leuk om de foto's bij jullie verhalen te zien! Als ik terug ben in Nederland blijf ik ook zeker meelezen en kijken!
xx Martine -
04 Augustus 2007 - 16:35
Pap En Mam:
Wat geweldig dat jullie met de slechtziende jongen naar de specialist zijn gegaan.Je vertelde dat het nogal heftig was. Het zou fantastisch zijn als hij geen pijn meer heeft van het daglicht zodat zijn moeder hem makkelijker mee kan nemen. We zijn heel benieuwd wat er verder met hem gaat gebeuren.
Succes met de aanschaf van speelartikelen voor de speeltuin. Het wordt dan wel een andere plek, maar hij komt er toch!
Hoeveel matrassen hebben jullie al uitgedeeld? Klinkt allemaal goed.!!
Geniet van de komende twee weken en....
kom ook een beetje tot rust.
Kus pap en mam. -
04 Augustus 2007 - 19:03
Ellen:
Hoi Romy
Ik zit hier bij je moeder in huis, ff bij beppen met een rosétje. Heb net je filmpje zitten kijken en ben tot de conclusie gekomen dat je echt die cursus moet gaan volgen van klussen in huis. Die dakplaten heb je toch wel vast geschroefd hoop ik. We moesten er wel om lachen samen. Geniet ook nog een beetje van vakantie hoor.
Dikke kus.