De eerste week!
Door: Romy
Blijf op de hoogte en volg Romy
13 Oktober 2006 | Guatemala, Antigua
Vanuit school, 20 min. lopen vanaf het gastgezin waar ik zit, worden elke dag activiteiten georganiseerd!
Ik zal maar bij het begin van de week beginnen. Maandag had ik mijn eerste les Spaans. Mijn leraar Danillo is onwijs aardig en heeft veel gevoel voor humor gelukkig haha! Ik leer erg veel van hem, maar ook veel over Guatemala en de cultuur. Het lukt al aardig om een gesprekje met hem te voeren of om een discussie aan te gaan over bijvoorbeeld of de Mac donalds of de Burger king nou lekkerder is haha! Of over welke cocktails lekker zijn en hoe je ze maakt! Allemaal in het Spaans natuurlijk, want hij spreekt amper engels.
Toch is 4 uur les best lang, vooral omdat het priveles is en je dus constant je hoofd erbij moet houden.
Maar ik vind het erg leuk om Spaans te leren in ieder geval!
Dinsdag ben ik 's ochends een beetje in het dorpje wezen kijken, daarna naar school geweest en in de avond ging ik uit. In mijn gastgezin zit nog een jongen uit Belgie, hij is erg aardig. Naast ons woont nog een jongen uit Nederland. Samen met Maartje en de jongens ging ik naar Monoloco, dat is een bar waar alle toeristen bij elkaar komen eigenlijk. Erg gezellig dus! Om 23.00 uur ongeveer gaat iedereen naar de discotheek ernaast om salsa te dansen! Waarschijnlijk ga ik vanaf maandag lessen nemen.
Om 01.00 gaat alles hier alweer dicht, maar het begint dan ook al rond 21.00 uur.
's Avonds is het niet verstandig om alleen over straat te gaan, dus zorgen we dat we met die jongen uit het huis en die buurjongen naar huis lopen.
Woensdag ben ik via school naar een monument hier in Antigua geweest. Het is het Kruis dat staat voor bescherming van de stad. Vanuit die plek heb je uitzicht over de hele stad, onwijs mooi! In het fotoboek zal ik daar foto's van plaatsen!
Donderdag,gisteren dus, heb ik vulcaan de Pacaya beklommen! Om 6 uur in de ochtend werden we met een busje opgehaald. Onderweg kwam de bus nog vast te zitten in de modder. Dus iedereen de bus uit, en uiteindelijk moesten we gaan lopen. Gelukkig werden we weer snel opgepikt door de bus. We kwamen aan in een dorpje en vanaf daar begon de klimtocht. Het dorpje was erg armoedig. Maar de mensen zijn overal vriendelijk!
De tocht was erg zwaar haha, ongeveer 2 uur lang steil omhoog lopen in de warmte, maarja, het was zeker de moeite waard!
De Pacaya is een vulcaan die nog actief is, dus het was ook wel spannend! Op de vulcaan was het dan ook erg warm, net een sauna! Ook van de vulcaan heb ik foto's gemaakt!
Om 1 uur 's middags waren we weer terug van de excursie, hebben we snel gelunched en zijn we weer naar school gegaan.
Vandaag is het alweer vrijdag. Straks ga ik nog even ergens een cappucino drinken, ja ik heb gelukkig een tentje gevonden die heerlijke cappucino's maakt! Daarna lunchen en weer naar school.
Vanavond ga ik weer uit. Elke dag is er ergens lady's night en dat scheelt enorm in de prijzen, voor de meiden dan!
Van het weekend ga ik een weekendje naar Chichicastenango, dat is een hele grote markt. Omdat het leuk is om daar in de ochtend te zijn op zondag, slapen we zaterdagavond in een hotel daar. Rond de middag schijnen er veel toeristen te komen dus we willen vroeg in de ochtend erheen kunnen.
Ik ga er weer vandoor, hoop dat jullie het nog steeds leuk vinden mijn verhalen te lezen, en hoop dat jullie weer een reactie plaatsen, vind ik namelijk erg leuk om te lezen!
Dikke kus!
13 Oktober 2006 - 17:20
Edith:
Hey lieverd.
Gelukkig heb je het erg naar je zin daar!
Je verhalen zijn onwijs leuk om te lezen! Knap dat je al een gesprekje in het Spaans kan voeren! Ben erg benieuwd naar de foto's van de vulkaan.
Vanmiddag had ik je aan de telefoon, echt zo grappig! Was wel weer blij om je te spreken!
Dikke kusss! -
13 Oktober 2006 - 17:21
Sanne:
Hai room!
Vind het erg leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! En het klinkt ook allemaal erg leuk en interessant..Haha jij blij dat je je cappucino's kunt drinke! En wat leuk dat je salsa kan leren dansen dat moet je cker doen ja!! Succes met je spaanse les! Kuss -
13 Oktober 2006 - 17:33
Marlon:
Echt leuk allemaal romy... vooral die vulkaan ! leuke foto's trouwens.. Veel plezier nog daarzo.. geniet ervan! kus -
13 Oktober 2006 - 18:47
Oma Schagen:
oma is weer thuis.ik heb van je berichtje en fotos genoten. oma ziet dat je er goed uit ziet en geniet.houden zo!
groetjes oma -
13 Oktober 2006 - 19:14
Percy:
BurgerKing is natuurlijk lekkerder, dat kan je in geen 1 taal ontkenne..Hehe..Gelukkig heb je et naar je zin daarzo! en ik houd je in de gaten hea dame..;)
Kus
Percy -
13 Oktober 2006 - 20:41
Mama Urmi:
Ik sta verbaasd van het internet. Vandaag hebben we elkaar gesproken via Skype! Het leek wel alsof je in de huiskamer stond...Echt geweldig, gaan we vaker doen!
Blijf vooral genieten en pas goed op lieve mop!!!
je moedertje. -
14 Oktober 2006 - 11:13
Frank:
Hey romy hier dan eindelijk een berichtje van mij! Leuk om al je verhalen te lezen! ik wens je nog heel veel plezier daar! en ik lees de verhalen wel weer! groeten Frank -
14 Oktober 2006 - 11:13
Frank:
14 Oktober 2006 - 18:49
Nikki:
Ik vind het heel erg leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt! je komt echt terug als een echte spaanstalige en salsa chick zo te horen. Geniet ervan!
14 Oktober 2006 - 21:05
De Buurtjes H&M:
Wij genieten van je berichten en foto's, maar kennelijk geniet jij ook en dat is het allerbelangrijkste! Ga zo verder. Romy adios! -
15 Oktober 2006 - 01:17
Floor:
lieve romy!!! alweer 1 weekje daar en al zoveel gedaan ik geniet ook net als de andere erg van je verhalen en van de foto's!!egt heel fijn en leuk dat je het daar zo erg naar je zin hebt!!ga zo door meissie en pas goed op jezelf!! we spreken elkaar snel weer!!kussjes van mij!!en suc6 en veel plezier met je spaans en salsa!!!!!! -
15 Oktober 2006 - 10:58
Sophie:
hey,vet leuke foto's!We dachten vanochtend(zondag) dat je al 2 weken weg was omdat je al zoveel hebt mee gemaakt, maar je bent nog maar 1 week weg.haha!nog heel veel plezier!xxx sophie -
15 Oktober 2006 - 12:15
Iemie:
Geweldig, Romy, om te lezen en te zien dat jij het naar je zin hebt. Goed, joh dat jij al wat Spaans spreekt. Als jij het over cappucino hebt, zie ik ons tweetjes koffiedrinkend in mijn deuropening. Weet jij het nog? Spannend op zo'n vulkaan. Geniet, doe voorzichtig en ik lees wel weer wat jij schrijft. Liefs, Iemie -
16 Oktober 2006 - 11:36
William.frost:
Lieve Romy:
hartelijk dank voor je verslag en je mooie foto's
Geniet maar van deze ervaringen.
Veel liefs!
wim -
16 Oktober 2006 - 15:10
Jesse:
Hola tesoro!
Leuk om alle boeiende verhalen te lezen! Geniet ervan en ik spreek je binnenkort wel over msn/skype of iets anders.
Adios, -X- Jesse