Nieuw plan - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Romy Schagen - WaarBenJij.nu Nieuw plan - Reisverslag uit Antigua, Guatemala van Romy Schagen - WaarBenJij.nu

Nieuw plan

Door: Romy

Blijf op de hoogte en volg Romy

18 November 2006 | Guatemala, Antigua

Hola!

Alweer een weekje voorbij in mijn project. Ik vind het er geweldig, maar ben wel blij dat het weekend is! Het plan was om dit weekend weer ergens naar toe te gaan met Megen, maar ik was zo moe dat ik toch maar in Antigua ben gebleven.
Vanmiddag is er wel een feest in een dorpje in de buurt van Antigua, dus daar ga ik heen met Megen en de meiden van mijn project.

Afgelopen Donderdag ben ik weer broodjes gaan smeren voor de daklozen. De man die alles organiseert voor het project, de Koreaan, was me erg dankbaar dat ik er weer was en dat ik weer nieuwe mensen had meegenomen.
Er was deze keer ook een Koreaan die wat petten mee had om aan zwerfkinderen uit te delen.
En dit bracht me op een nieuw idee. Van de week wil ik ook spullen gaan kopen voor de zwervers. Vooral mutsen en sjaals, omdat het 's nachts hier behoorlijk fris kan zijn en al helemaal als je op de straat slaapt. Voor de kinderen wil ik kijken voor wat speelgoed, het is tenslotte bijna kerst!
Het viel me op dat er afgelopen Donderdag veel jongeren waren die met lijmflesjes lopen. Doordat ze die lijm opsnuiven waren ze erg in de war en dat vond ik moeilijk om aan te zien. Ze waren tenslotte nog maar rond de 16 jaar of jonger.
Ook denk ik dat wat nieuwe shirts ook wel nodig zijn bij alle daklozen.

Dit zijn dus mijn plannen voor de komende week naast het project waar ik zelf elke ochtend weer heen ga. Ook ga ik deze week wat extra salsalessen nemen, want ik vind het erg leuk en ik krijg er energie van! Omdat ik met Sinterklaas niet in Nederland ben, krijg ik een salsapakket van 10 lessen! Ik ben er erg blij mee Sinterklaas, dankuwel!

Ik zal nog even wat nieuwe foto's op de site plaatsen van de schatjes in mijn project. Ook heb ik een foto van een zwerver waar Fleur een paar weken geleden schoenen voor heeft gekocht. Nu heeft hij er nog een mooie pet bij. Dus Fleur, deze foto heb ik voor jou gemaakt!

Liefs,
Romy

• 18 November 2006 - 18:31

Sanne:

Heey meis!!
    Wat goed van je dat je op het idee bent gekomen om voor die zwervers ook dingen te gaan kopen!! Vind het echt goed van je hoorr.. En zo te zien heb je het echt heel erg naar je zin bij het project:D
    haha wat leuk dat de sint helemaal naar Guatamala is gekomen om jou je salsa lessen te geven;) Nou veel succes nog!! kuss

• 18 November 2006 - 22:36

Mama:

Dag lievert,
    Goed dat je dit weekend in Antigua blijft. Na al de drukke weken en indrukken komt de vermoeidheid er uit. Zorg goed voor je zelf!!
    Voor het daklozenproject heb ik een tas vol shirts
    en petjes gekregen van Annemiek. Ook ong.70 opwindpoppetjes om uit te delen, ze zijn heel leuk!De schoenen voor de 6 jarigen komen er aan.Succes de komende week, ga maar lekker salsadansen! Kus mam.

• 18 November 2006 - 22:43

Sinterklaas:

De Sint is weer in het land! Fijn dat je blij bent met de salsalessen.
    Hij heeft ook pepernoten voor jou opgestuurd naar Guatemala. Dit duurt ong. 2 weken. Houd de post in de gaten.
    Sint is de goedheiligman,
    Maar jij kan er ook wat van!!

• 19 November 2006 - 12:50

Merith&gerko:

hoi romy
    Wat een mooie fotos en een goede projeten waar je je mee bezig houdt.mama is druk in de weer met schoentjes en andere kleine benodigheden,,en ze verheugen zich op het broodjes smeren voor de daklozen.ik hoorde dat je een beetje moe bent,doe rustig aan,het is allemaal ook indrukwekkend en een wereld van verschil met nederland.hou je taai meid liefs merith&gerko

• 19 November 2006 - 13:07

Ellen:

Goed hoor al die initiatieven en ga er zeker mee door. Maar even een kritische noot, ben je niet bang dat de daklozen de spullen die ze krijgen gaan verkopen voor lijm om te snuiven?
    En let op je rust, is heel belangrijk dat je weerstand goed blijft anders zou je nog ziek kunnen worden. En dat is niet de bedoeling.
    Geniet van je danscursus, die Sint verwent je toch maar.X

• 19 November 2006 - 16:03

Dirk:

He Romy
    Hier een berichtje van Dirk. Ik zit een lekker wijntje te drinken met je vader en moeder en naar de aanbouw te kijken. Het wordt een mooie ruimte waar je moeder haar ei in kwijt kan. Het zou ook een moooie slaapkamer voor jou kunnen zijn als je terug komt, maar dat duurt nog even. Ik hoorde dat je het goed naar je zin hebt, maar af en toe ben je een beetje moe. Ik volg jouw studie reisje en bekijk altijd alle foto's en lees jouw verhaaltjes. Ik heb je nog niet eerder geantwoord, sorry maar ik ben een man en mannen nou ja hou maar op. Jouw berichtjes komen op mijn PC binnen en Lionne lees ze niet altijd. Ik kreeg van je moeder de vraag of ik een paar oude schoenen beschikbaar heb voor een paar daklozen. Ik zal kijken wat ik voor je kan doen. Het wordt volgens mij ook wat kouder, zeker in de nachten dus een trui of jas is naar mijn wetren ook welkom. Ik ga ermee aan de slag en wie weetheb ik wat voor je vrienden. Nog een paar weken en komt de fam jouw kant op. Een moment om naar uit te kijken, want jullie zijn een hechte familie. Ik hoop dat het een leuke tijd wordt en de planning is dat jullie rond de kerst thuis zijn. Lekker met de familie relaxen, uiteraard cadeautjesuitpakken en even stilstaan bij jouw geweldige trip. Iets waar je trots op kan zijn.
    Ik moet nu afsluiten omdat je op skype bent.
    De groetjes van Dirk, Lionne en de kids.

XX Dirk

• 19 November 2006 - 17:38

Floor:

dag vriendinnetje van me!!
    wat gaat de tijd toch har als ik al die verhalen van je zien maar ook weer langzaam omdat ik je mis..wat ben je toch lekker in de weer daar en wat kan je een hoop goeds doen voor de mensen en kinderen daar!t is maar goed dat je dit weekend lekker in Antigua blijft, even lekker uitrusten want dat is ook van belang!!
    nou doe voorzichtig en geniet van die salsalessen!!De sint heeft z'n best nu al voor je gedaan haha.!!
    nou suc6 met je project en je nieuwe plannen en veel plezier nog!!doe je rustig aan..
    heel veel kusjes van mij

• 19 November 2006 - 18:29

Edith:

Haii lieverd!
    Wat goed dat je spullen voor de zwervers gaat kopen! Zullen ze je erg dankbaar voor zijn! Je doet wel echt goede dingen met het geld dat je hebt ingezameld!
    Echt onwijs leuk dat je van sinterklaas salsalessen hebt gekregen!
    Ik vind de kindjes van je foto's echt zo schattig, die wil ik ook wel in mijn klas hebben!
    Goede beslissing van je dit weekend thuis te blijven!
    Spreek je heel snel weer!
    Dikke kuss

• 20 November 2006 - 19:46

Fleur:

Hola lieverd!

Wat fijn dat 'mijn' zwerver nu ook een pet heeft! Thanks voor het maken van de foto. Wat een goede ideeen heb je allemaal! Veel suc6 ermee.

Veel liefs en kussies uit Mexico!

Fleur

• 22 November 2006 - 08:38

Leoni:

hey meis!! ik ben blij dat je zo enthousiast bezig bent, mis je wel hoor! nog veel plezier en ik denk aan je, kusjes leoni

• 22 November 2006 - 09:03

Evelien (Verbist):

Hallo Romy, ik heb weer eens even uitgebreid gelezen over al je avonturen. Het klinkt heel boeiend en afwisselend!
    Goed om te horen wat je allemaal koopt van het geld dat je hebt ingezameld.
    Veel groetjes, succes en plezier verder!

• 24 November 2006 - 22:01

Judith:

Hoi Romy
    Groetjes uit Zwitserland van ons allemaal. We vinden het heel erg leuk en goed wat jij / jullie daar allemaal doen. We wensen je veel geluk en sterkte met je projekt. Hou je taai en tot ziens, tot Kerstmis in Nederland.
    Judith, Karl, Laura en Alexander

• 25 November 2006 - 00:40

Michèle:

Hey Room!
    Hoe is het met je? Hier alles goed, zit nu nog in Sydney en vertrekken maandag op een surfkamp. Hmmm dat klinkt zo nutteloos na jou verhalen gelezen te hebben. Het lijkt mij ook zooo gaaf om zo'n project te doen. Misschien ga ik ook wel vrijwilligers werk doen in Thailand. Maar het klinkt allemaal heel goed meid, keep up the good work! Weet niet wat het in het spaans is...hihi. Nou dikke zoen!